Hvordan komme i gang med trening

Kuidas alustada treeningut

Kas sul on soov alustada treenimist või alustada treeningut pärast pikemat pausi? Kas sul on puudu õigest treeningmotivaatsioonist, et alustada?

Nipid, kuidas treeninguga alustada

Treenige koos teistega

Treening koos teistega muudab treenimise lihtsamaks. On raskem treeningut vahele jätta, kui sul on kokkulepe sõbra või teistega. Samuti on toredam ja motiveeriv, kui sul on keegi, kellega koos treenida.

Vaata ka: Treenige koos

Treenige koos

Kodutreening

Treening kodus annab rohkem paindlikkust. Mõne jaoks võib olla keeruline jõuda treeningcenter'isse, ja treeningu algus võib tunduda pikk. Teised tunnevad end ebamugavalt, kui treenivad paljude inimeste vahel. Kodutreening võib olla hea meetod, et leida treeningurutiin, mis sobib sulle. Pole vaja palju seadmeid, et saavutada piisavalt hea treeningsession, ning sa saad oma kujutlusvõimet ja mööblit kasutada abivahenditena. Samuti on mõned ettevõtted või personaaltreenerid, kes pakuvad online treeningut kas oma veebisaidil või YouTubes, et sa saaksid lihtsalt järgida treeningut oma elutoas.

Vaata ka: Treening kontoris ja kodus

Armuda jooksmisse

Jooksmine on üks parimaid ja lihtsamaid treeninguvorme ning imeline viis vormi saada. Kui sul on soov põgeneda igapäevaelu stressist ja saginast, kuulata muusikat või podcast'i ning tunda tuule või looduse ilu - on see ideaalne treeninguvorm. Pole midagi, mis takistaks sul seda koos sõbra või partneriga kombineerimast - korralda väike jooksu-kuupäev või aidake üksteist julgustada!

Alustada jooksmisega ei ole keeruline ülesanne, kuna kõige raskem on peamine samm astuda. See nõuab minimaalset varustust, saad alustada jooksu kohe, kui väljud uksest ning ei pea muretsema keeruliste asjade, nagu GPS-kellade, keeruliste treeningplaanide või jooksutehnikate hariduse pärast.

Et rääkida viimasest, on tegelikult mõned asjad, mida joostes tasub omada. Peale head jalatsit ja sobivat riietust on ülioluline koostada endale plaan, mida saab jagada jooksupartner(i)ga. Plaan peaks tugevdama motivatsiooni, olema julgustav ja tekitama elevust järgmise jooksu eel!

Alguses on piisav, kui saad selgeks teha, kui tihti soovid jooksule aega pühendada, ja 30-minutiline sessioon on ideaalne, kuid vajadusel arenda edasi, kui palju ning kui kiiresti. Ja lisa kindlasti variatiivsust jooksukoha osas. Kui jooksed oma piirkonnas, proovi leida mets või rada.

Viimase asjana, sea endale eesmärke. Motivatsioon on tihti seotud konkreetse eesmärgiga. Tee eesmärgid lihtsaks, kuid veendu, et need oleksid realistlikud, mõõdetavad ja ajaliselt määratud. Nagu varem mainitud, on 30 minutit ideaalne algus. Proovi seada eesmärgiks pidev 30-minutiline jooksmine, mille peaksid saavutama kindla ajavahemikuga.

Seotud artiklid jooksmise kohta:

Koosta treeningprogramm

Treeningprogramm võib olla kasulik tööriist, et saaksid planeerida oma treeningu aega, samas kui logid oma saavutusi. See võib olla motiveeriv, et vaadata tagasi ning muuta treeningu läbiviimise põnevamaks. Tihti tunnevad inimesed end kindlamalt, kui nad teavad, mis ees ootab, ja see funktsioon on treeningpäevikus. Treeningsessioni läbiviimine on lihtsam, kui teadsid, mida treeningul tegema peab. Plaani puudumine võib põhjustada halva treeningu, eriti kui sa pole varem palju treeninud.

Tehke fotosid treeningute jooksul, et saaksite kergesti jälgida oma edenemist. Paljude jaoks on motivatsiooniks vaadata enda edusamme. Tulemused võivad olla nähtavamad, kui arvatakse, seega võib olla motiveeriv võrrelda pilte pärast mõnda aega.

Vaata ka: Parimad keha tugevdamise harjutused

Kutsu isiklik treener

Mõne jaoks võib olla lihtsam treeningule minna, kui sul on isiklik treener. Paljude jaoks on see siduvam kui koos sõbraga treenimine. Selline regulaarne kokkulepe võib olla määrav ning just see, mis on vajalik treeningu säilitamiseks. See võib olla kasulik, kui sul on motivatsiooniga raskusi või kui oled ebakindel selles, milliseid harjutusi peaksid tegema oma soovitud tulemuste saavutamiseks. PT aitab sul koostada treeningprogrammi, mis on sulle sobilik, ja väiksem on oht vigastuste või ülekoormuse osas. Jonki jaoks piisab paarist tunnist isikliku treeneriga, et kasutada seda, et alustada treeningut.

Vaata ka: Vigastusi ennetav treening

Leia inspiratsiooni sotsiaalmeedias

Sotsiaalmeedia muudab lihtsamaks erinevate harjutuste leidmise, mida saad läbi viia nii treeningstuudios kui kodutreeningutel. Paljud mõjutajad loovad häid ja selgitavaid sessioone ning lisavad videoid harjutuste läbiviimisest. See on kasulik tööriist, kui sa pole kindel, kuidas harjutus tegelikult läbi viia või kui sa ei julge treeningu ajal katsetada. See võib aidata sul tunda end kindlamalt seadmete ja harjutustega treeningcenter'is.

Ps: Salvestage soovitud videod, et leida need hiljem kergesti!

Me postitame treeningseansse ja näpunäiteid nii meie Instagramis kui ka meie YouTube'i kanalil.

Osta uus treeningvarustus

Uus treeningvarustus võib anda motivatsiooni ning avaneb võimalus teiste harjutuste tegemiseks nii kodus kui treeningstuudios. Üks väga universaalne treeningvarustuse tüüp on treeningriba. Need on suurepärane täiendusi sinu treeninguteks, kuna need pakuvad kolme tugevustaseme; kerge, keskmine ja raske. Lisaks on neid kerge kaasa võtta, seega on võimalusi tõeliselt palju. Praktiline treeningkott, et hoida kõige vajalikumat treeninguks, leiad siit.

Varustus treeninguks

Vaata ka: treeningharjutused riba abil

Osta uus treeningriietus

Uued treeningriided võivad anda tõeliselt motivatsiooni tõuke. Hea tunne treeningu ajal on oluline, et saaksid hästi esineda ja tunda end mugavalt treeningcenter'is. Vali riided, milles tunned end hästi, ja saad vaadata meie valikut siin.

Treeningriided mitte ainult ei paranda esitusvõimet treeningu ajal, vaid võivad tõepoolest anda motivatsiooni alustamiseks. Kui tunned end hästi ja mugavalt, saad positiivse mõtteviisi, mis aitab sul oma eesmärgi saavutamisel rohkem energiat suunata. Meil on kõik, mida vajad, et saada täielik riietus treeninguks; vaata meie klappivate treeningkomplektide valikut siit.

Klappiv treeningkomplekt trendikas disainis on hetkel väga populaarne. Kõrge vöökohtadega leggings'idega saad kasutada sportlikku rinnahoidjat pealisriietusena. Kui eelistad teistsugust pealisriietust, siis meil on kindlasti midagi, mis sulle meeldib. Meie leggings'id ei ole läbipaistvad, nad on squatproof ja istuvad hästi vööl, et sa saaksid treeningu ajal mugavalt tunda.

Vaata ka: Leggings'ide juhend - kõik, mida vajad teadmiseks

Veendu, et sul on head jooksujalatsid

Head jooksujalatsid võivad olla määrava tähtsusega tulemuste ja maksimaalse jõudluse saavutamiseks treeningu ajal. Oleme välja töötanud jooksujalatsid, mis on võrreldavad tuntud Hoka'ga, mistõttu need on ideaalne valik nii siseruumides kui välitingimustes jooksmiseks. Leiad meie Endorphin Rx1 jooksujalatsid siit! Vaata meie jooksujalatsite valikut, mis sobivad nii treeninguks kui tööks.

Vaata ka: Viis märki, et pead jooksujalatsid vahetama

Treeninguga seotud müüdid

Treeningu ja tervise osas on palju valeinfot ning kuuleb mitmeid kummalisi asju. On keeruline eristada, mis on tõde ja mis vale. Siin leiad teatud müütide selgitused, mida sageli treeningu osas kuuldakse.

Madala intensiivsusega treening põletab rohkem rasva

See võib osaliselt tõele vastata. Kuigi kõrge intensiivsusega treeningul põletatakse vähem rasva ja rohkem süsivesikuid, on sealjuures põletatud kalorite kogus suurem. Kui keha on süsivesikud lõppenud, "ründab" ta rasva. Madala intensiivsusega põletatakse suurem osa rasvast, kuid kogupõlemisel on suur tähtsus. Pärast kõrge intensiivsusega treeningut on ka veidi kõrgem kalorite põletamine.

Vaata ka: HIIT treening algajatele

Teatud kehaosi treenides võib sellest kasu saada

Ei saa öelda, et näiteks kuuepakilise kõhuga saad ainult läbi kõhuharjutuste. Pead treenima ka ülejäänud keha, et saavutanud nähtavad tulemused. Kõhu rasv ei kao ainult kõhuharjutustega. Pole mõtet keskenduda ainult ühele lihasgrupile korraga, vaid kõigile, kui soovid näha nähtavaid hüvesid.

Valu järgmisel päeval tähendab, et treening oli hea

Ei ole midagi, mis näitaks, et lihased ei saa harjutuse kasulikku mõju, kui sa ei tunne valu. Seetõttu ei ole tingimata vajalik tunda valu pärast treeningut.

Jooksmine põletab sama palju kaloreid kui jalgrattasõit

Jooksmine põletab rohkem kaloreid kui jalgrattasõit, kui arvesse võtta sama eelnõu ja koormust. Jooksmine nõuab pidevat pingutust ja ei ole „pausi“ treeningus. Jalgrattasõidul saad sagedamini pausi, näiteks allamäge sõites, kus vaja on palju vähem energiat.

Jooksmine nõuab lihaste tööd nii alajäsemetes kui ka ülajäsemetes, kuid jalgrattasõit nõuab vaid alajäsemeid. See teeb kokku kulutatud energia madalamaks.

Jooksmine loob suurema koormuse, kuna treenitakse keha raskuse peale. Jalgratta abil on kergem keha kaalu kanda.

Vaata ka: Nipid hea talvejooksu jaoks

Täiendage treeningut venitamisega, et vältida valu

Venitamine toob kaasa suurema liigutusulatuse, mis toob parema koordineerimise ja aitab ennetada vigastusi, kuid pole tõestatud, et venitamine aitab valu korral. Valu tekib siis, kui paned keha harjumatule koormusele, seega on mõnikord mõttekam alustada rahulikult ja järk-järgult suurendada koormust.

Tilbake til bloggen