Bytte løpesko, fritidssko eller joggesko

Viis märki, et aeg on vahetada jooksujalatseid

Kõik jalanõud degradeeruvad ajaga, isegi kui te pole neid pikka aega kasutanud. On olemas kuldne reegel, et jooksujalanõud kestavad 1000 km +/- 200 km. Loomulikult varieerub see sõltuvalt jalanõudest ja sellest, kui hästi või vähe neid on kasutatud. Selles artiklis anname teile mõned nõuanded kulumise kohta, mis võivad teie jalanõudel esineda, ja hinnangud, mida saate teha oma jooksujalanõude väljavahetamiseks.

1. Sa ei mäleta, millal viimati uued jooksujalanõud ostsid

Jalanõudel on kasutusaeg, mida me tavaliselt mõõdame kilomeetrites, kuid isegi kasutamata jalanõud võivad aastaga või kahega degradeeruda. Vaht, mis moodustab jalanõu pehmenduse kõige kriitilisema osa, laguneb aja jooksul ja muutub vähem reaktiivseks ja "elavaks". Isegi aeglase kasutamise korral on soovitatav uuendada jooksujalanõusid kord aastas ja regulaarse kasutamise korral iga 3-6 kuu tagant.

Valged jooksujalanõud hea pehmendusega

Meie jalanõud Famme-l on chunky välistald, mis on valmistatud kergest EVA vahtmaterjalist, ja koos Ortholite sisetallaga on neil erakordne kasutusaeg. Erakordselt koostatud erinevate omaduste segu on teinud nendest uskumatult head jooksujalanõud. Vaata, mida oleme neid toote lehe peal saanud tagasisidet.

2. Sinu jalanõud on rohkem kortsus kui jalad pärast pikka vanni

Üks parimaid visuaalseid indikaatoreid jalanõude kulumisest on vahest sissepressitud vaht. Vahud, mis on kaotanud oma reaktiivsuse, omavad horisontaalseid kortse ja näevad välja "surutud".

See on parem indikaator kui kummitald jalanõudel - mõned jooksjad ja matkajad kulutavad kummist osi vähem kui 150 kilomeetri jooksul, kuna jalanõud ja jalad kogevad hõõrdumist.

3. Ülemine ja sisemine kulumine

Vaata, kas on auke või ebatavalist kulumist. Need on märgid, et jalanõu on üle kulunud ja tuleks vahetada.

Kuigi enamik inimesi ei pea jalanõusid iga 6 kuu tagant vahetama, on 6 kuu kasutamise järel hea neid hoolikalt vaadata. See annab sulle hea ülevaate, kui kiiresti sinu jalanõud ära lagunevad.

4. Kulumine välistaldule

Vaata oma jalanõu põhja; kui tald on ekstremalalt kulunud mingis alal, siis on tõenäoliselt aeg neid vahetada.

Aseta jalanõu tasasele, ühtlasele pinnale silmade kõrgusele. Enamik jalanõusid peaksid seisma ühtlaselt, ilma et need kukuks või kõiguks. Kui kummised osad on välistaldadel rohkem kulunud, võib jalanõu kalduda või kõigutada, või isegi istuda kaldu.

"Tavaline" kulumine esineb kanna välisküljel ja ühtlaselt varvaste all. Kui märkad ülemäärast kulumist teistes piirkondades, võib see olla märk, et jalanõu on kulunud, või et sul on vaja teistsuguseid jalanõusid oma biomehaaniliste vajaduste jaoks.

5. Kõik hakkab valutama

Oleks midagi, kui sa kunagi enam uut paari jalanõusid ei peaks ostma. Kuid mida kauem sa oled üle astme kasutusaeg, seda vähem toetust ja pehmendust on tal, mis toob lisakoormust ja väsimust jalgadele, säärele, põlvedele ja puusadele.

Vaata meie artiklit ülepronatsioonist ja alaproponatsioonist ning valu, mis võib sellest tuleneda.

Kas sinu jooksujalanõud tunduvad tasased või oled hakanud märkama väikeseid ärritusi põlvede või jalgade juures? Kui tunned valu ja kogetud valutund tekib koos jalanõudega, mida hakkavad olema vanad, võib nende asendamine uute, värskete paaridega tuua keha vajaliku kergenduse.

Kui arvate, et jalanõud on põhjustanud vale koormuse ja kulumise eri kehaosades, on vajalik vaadata ennetavaid meetmeid, et valu mitte süveneks. Vaata meie artiklit kahjustuste ennetava treeningu kohta.

Kvaliteedi säilitamise näpunäited

  • Hoia need kuivad. Pärast vihma või intensiivset kasutamist, mis on toonud kaasa higistamise, täida need ajalehe või muu paberi sisestamisega ja lase neil õhu käes kuivada. Tee ainult pinnapealseid pesusid mustuse ja sarnastele sportlikele või jooksujalanõudele ja ära kunagi pane neid pesumasinasse. Vaata meie artiklit, kui oled kahe vahel, kuidas jalanõusid pesta!

Kuid meie mitmekesised jalanõud võivad pestavat enam pesumasinas. Eemalda pöörised ja sisetald ning pane pesumasin 30 kraadi ja madala tsentrifuugimisega. Valged jalanõud on valmistatud nii, et nad püsivad kauem valgena.

  • Vaheta oma jalanõusid. Sa saad iga paari jalanõude pealt rohkem kasutusaega, kui sa neid ei kasuta järjestikku. Vahtsisemine võib vajada täielikuks taastumiseks kuni 24 tunni aega. Samuti on tõestatud, et vale koormuse sageduse vähendamine, vahetades kasutust kahe erineva paari jalanõude vahel, vähendab oluliselt kahjusid, kuna keha teeb igaühe jaoks väikeseid kohandusi.
  • Hoia neid jahedates tingimustes. Kui sul ei ole pensionile läinud sneakers, mida on kõrvale pandud spontaanseteks olukordadeks, kus hoiad auto küljes trenni riideid ja jalanõusid, proovi mitte hoida oma jalanõusid autos, mis võib muutuda äärmiselt kuumaks või külmaks.

Jalanõud, mida kasutad regulaarselt, on soovitatav hoida kohas, mis võimaldab neil head õhuringlust ja kus nad kohtavad võimalikult vähe mustust, mis võib koguneda delikaatsetele materjalidele.

Tilbake til bloggen