Terrengløpesko til dame

Parimad maastikujooksujalatsid

Rasket maastik nõuab jooksujalasid, mis pakuvad head haardumist, tuge pahkluude ümber ning taluvad nii vett kui muda. Need omadused võivad olla määravad edukaks jooksmiseks raskes maastikus. Käesolevas artiklis saad lugeda rohkem parimatest maastikujooksujalatsitest ja nõuandeid, kuidas leida enda vajadustele sobivad jooksujalad.

 

Maastikujooksujalatsid

Ventdry RX1 

Veekindlad maastikujooksujalatsid, mis pakuvad head haardumist ja head pehmendust. Jalatsid aitavad sul jooksmise ajal jalad kuivad hoida, samas kui hingav mesh materjal tagab, et sa ei tunne end niiske ega higistavana. Jooksujalatsitel on taga peegel, mis tagab, et sind nähakse pimedas. Need jalatsid sobivad sama hästi ekskursioonideks kui maastikus jooksmiseks. Need jalatsid viivad su jooksu järgmisele tasemele!

► Veekindel

► Hingav mesh materjal

► Kindel tald hea haardumisega

 

Kuidas valida õige jooksujalats?

Uute jooksujalatsite valimisel pead arvestama kasutusala, olgu see siis jooksmine maastikus või asfaldil ja jooksulindil. See on oluline, kuna erinevad tegevused nõuavad erinevat haardumist, et tagada sujuv jooksukogemus. Oleme kokku kogunud meie parimad näpunäited, kuidas valida õigeid jooksujalatsid siit.

Lisaks: Kuidas valida õige jooksujalats

 

Nõuanded parema vormi saamiseks

#1 Intervalltreening

Intervalltreening on üks tõhusamaid viise vormi treenimiseks. Oled ehk kuulnud 4x4 intervallidest? Seda tüüpi intervalle saab teha nii jooksulindil kui ka asfaldil. Alusta kerge soojendusega, enne kui hakkad jooksma 4 minutit, et saavutada 85-95% maksimaalsest pulsist, ja võta 2-3 minutit puhkust. Seda tehakse kokku 4 korda.

#2 Kallasetreening

Kallasetreening on hea viis treenida reie- ja tuharalihaseid. Platvormil Tiktok on 12-5-30 saanud tuntuks konditsioonitreeninguna. Jooksulindil toimub see seades jooksulint 12% kaldele, kiirus 5 km/h ja kõndides 30 minutit. 

#3 Kõrge intensiivsusega treening

Kohandatud kõrge intensiivsusega treeningud on superefektiivsed neile, kes soovivad lühikesi treeninguid 20-30 minutit. 4x4 on üks vorm kõrge intensiivsuse treeningust, kuid saad ka teha jõutreeningut, kus valid 4-5 erinevat harjutust ja vaheldud nendes iga 60 sekundi järel 15-sekundilise pausiga.

Lisaks: 3 näpunäidet parema vormi saamiseks

Tilbake til bloggen