Triitsepsi kastid toolil

Tricep dips tool on lihtne, kuid väga tõhus harjutus tricepsi, õlgade ja rinna tugevdamiseks. Harjutus kasutab kehakaalu tricepsi isolatsiooniks, samal ajal kui see nõuab minimaalset varustust, muutes selle ideaalseks koduseks treeninguks. Kõik, mida vajad, on stabiilne tool või pink.

Õige vorm ja tehnika

Nii teed tricep dips toolil õige tehnika järgi:

  1. Aseta käed stabiilse tooli servale, sõrmed ettepoole suunatud, ja aseta jalad enda ette, jalad sirgelt välja.
  2. Hoia puusad tooli lähedal ja alanda keha, painutades küünarnukke, kuni õlavarre on paralleelselt põrandaga.
  3. Suruge end uuesti üles, sirutades küünarnukid, ja korda liigutust.
  4. Hoia pilk ettepoole ja pinguta kere, et säilitada hea tasakaal ja tehnika kogu liikumise vältel.

Veendu, et sa ei kasutaks jalgu liikumise abistamiseks – keskendu tricepsile.

Tavalisemad vead

Väldi neid tavalisi vigu tricep dips toolil:

  • Liigselt tõstetud õlad: Veendu, et õlad ei tõuseks kõrvade suunas. Hoia õlad all ja painuta ainult küünarnukke, et tricepsi õigesti aktiveerida.
  • Kaldus selg: Hoia selg sirgena ja väldi keha liiga ette kallutamist, kuna see võib vähendada tricepsi aktiveerimist ja koormata õlgu.
  • Jalgade ülemäärane toetus: Kui su jalad aitavad liikumist liiga palju, aktiveeritakse triceps vähem. Parimaid tulemusi saavutamiseks kasuta käsi keha tõstmiseks.

Muudatused ja variatsioonid

Siin on mõned viisid, kuidas saad tricep dipsi oma tasemele kohandada:

  • Algajad: Paindu põlvi, et lühendada vahemaa jalgade ja tooli vahel. See vähendab käte koormust ja teeb harjutuse lihtsamaks.
  • Kogenud: Aseta jalad teisele toolile või pingile, et suurendada vastupanu. Võid lisada ka kaaluplaadi puusadele, et harjutust keerulisemaks teha.

Repetitsioonide ja settide arv

Tehke 10-15 repetitsiooni 3 seerias, lühikeste pausidega settide vahel. Suurendage järk-järgult repetitsioonide ja settide arvu, kui muutute tugevamaks.

Hingamistehnika

Hinga sisse, kui alandad keha, ja hinga välja, kui surud end uuesti üles. See aitab sul hoida kontrolli ja säilitada õige vormi kogu liikumise vältel.

Tilbake til bloggen