Tagasiasteline väljaaste eesmise löögiga

Tänane teeme Tagasiulatuv kükiga esikick, dünaamilise harjutuse, mis treenib mitmeid lihasgruppe, sealhulgas tuge, hamstrings, nelipealihast ja tuumlihaste. See liikumine aitab mitte ainult alakeha tugevuse arendamisel, vaid parandab ka tasakaalu, koordinatsiooni ja tuumastabiilsust, muutes selle heaks lisanduseks igasse treeningrutiini.

Õige tehnika ja teostus

Nii teed Tagasiulatuv kükiga esikick õigesti:

  1. Seisa jalad õlavarre laiuselt. Hoia tuum pinges ja õlad tagasi.
  2. Astu parema jalaga tahapoole ja alanda end tagasiulatuvasse kükki, kuni vasak põlv on 90-kraadise nurga all ja parem põlv on peaaegu põrandaga kontaktis.
  3. Suruge vasaku jalaga ja ühes sujuvas liikumises, kickige paremat jalga otse teie ees. Hoia selg sirgena ja pinguta kõhtu kogu liikumise vältel.
  4. Naaske algasendisse ja korrake vastupidise jalaga. Vaheta igas korduses parema ja vasaku jala vahel.

Levinud vead

Siin on mõned levinud vead, mida peaksite vältima, kui teete seda harjutust:

  • Varisevad põlved: Vältige, et põlv kukuks sissepoole, kui maandute kükiasendisse. Hoidke põlved stabiilsena ja sirgelt varvaste kohal.
  • Küürus üleülemine: Hoidke ülakeha püsti ja vältige liiga ette kallutamist. See aitab teil kasutada tuumlihaseid efektiivselt.
  • Ebapiisav tasakaal: Kui kaotate tasakaalu esikick'i ajal, proovige harjutust aeglasemalt teha või hoidke end stabiilses asendis enne kickimist.

Mudeldused ja variatsioonid

Algajatele või neile, kes soovivad lihtsamat varianti harjutusest, saate teha tagasiulatuvat kükkimisel ilma esikickita. Kui tunnete end kindlamana, võite järk-järgult lisada kicki, et suurendada väljakutset.

Mõned variatsioonid sisaldavad:

  • Kaalu kasutamine kükiga kick: Hoidke igas käes hantlit ekstra vastupidavuse jaoks.
  • Kükid kõrge põlve tõusuga: Kicksimise asemel tõstke põlv kõrgele rinnale pärast kükki.

Seeria ja kordused

Püüdke teha 3 seeriat, 10-12 kordust igas jalas. Kohandage arvu vastavalt oma treeningtasemele.

Hingamistehnika

Hinga sisse, kui alandad end kükki, ja hinga välja, kui viid jala edasi. See aitab säilitada tuumastabiilsust ja kontrolli kogu liikumise vältel.

Videoinstruktsioonid

Tilbake til bloggen