T-Push-Up

Tänane harjutus on T-Push-Up, nõudlik variant kätekõverdustest, mis tugevdab nii rinda, õlgu kui ka triitsepsit, samuti aktiveerib keha tuuma ja külgmisi kõhulihaseid läbi rotatsiooni. See kombinatsioon parandab nii jõudu kui ka tasakaalu, muutes selle suurepäraseks harjutuseks kogu ülakehale.

Õige Tehnika T-Push-Up Harjutuseks

1. Alusta plangu asendis, käed veidi laiemalt kui õlgade laius.
2. Tee tavaline kätekõverdus, langetades rinda põranda poole, hoides keha sirgjoonelisena.
3. Kui tõukad end üles, keera keha ühele poole ja tõsta ülemine käsi otse üles taeva poole, nii et keha moodustab "T".
4. Naase plangu asendisse ja korda vastasküljel.
5. Jätka külgede vahetamist.

Sagedased Vealised

  • Ebatäpne rotatsioon: Kindlasti pöörake keha täielikult, et keha tuuma maksimaalselt aktiveerida, kuid ilma tasakaalu kaotamata.
  • Nõrgad puusad: Vältige puusade alla kukkumist pööramise ajal, hoides keha tuuma aktiivsena.
  • Kehv kätekõverdus-tehnika: Pidage meeles, et tehke täis kätekõverdus enne pööramist, et kõik lihasgrupid saaksid õigesti aktiveeritud.

Modifikatsioonid ja Variandid

Kui harjutus tundub liiga raske, võite alustada kätekõverdustega põlvedel või proovida kergemat varianti ilma rotatsioonita. Kogenumad treenijad võivad kasutada hantleid, et lisada lisatakistust, või teha rohkem kordusi, et suurendada väljakutset.

Kordused ja Seeriad

Soorita 3 seeriat 8-12 kordusega, vaheldumisi parem- ja vasakkülg. Suurendage korduste arvu või seeriate hulka, kui jõudu juurde tekib.

Hingamistehnika

Hinga sisse, kui langetad keha alla kätekõverduses, ja hinga välja, kui tõukad end üles ja pöörad. Hoia terve liikumise jooksul ühtlane ja kontrollitud hingamine.

Videod, mis näitavad T-Push-Up Harjutust

Siin on kaks videot, mis demonstreerivad harjutust:

Tilbake til bloggen