Seisev lõhe

Seiseiseis, või Urdhva Prasarita Eka Padasana, on tasakaalu- ja inversioonipositsioon, mis proovile paneb hamstringide ja puusade paindlikkuse, samal ajal tugevdades jalgu ja parandades tasakaalu. See poos venitab kogu keha tagaosa ja on suurepärane valik paindlikkuse suurendamiseks, eriti osana soojendusest sügavamate puusade avajate või seiseisupositsioonide ettevalmistamiseks.

Õige tehnika

Nii teed Seiseiseis:

  1. Alusta Seisev ettepainutus (Uttanasana) asendis, jalad puusade laiuselt teineteisest eraldatud.
  2. Pane käed põrandale või plokkidele enda ette toetuseks.
  3. Kanna kehakaal paremale jalale ja tõsta vasak jalg nii kõrgele kui võimalik taha, hoides puusi ruudukujulisena põranda suunas.
  4. Pikenda ülakeha edasi, hoides paremat põlve pehme, et tasakaalu hoida.
  5. Hoia positsiooni 5-10 hingeõhku, enne kui aeglaselt madaldad vasaku jala uuesti alla ja kordad teisel küljel.

Levinud vead

  • Puhastavad puusad: Vältige puusade avamist. Keskendu puusade paralleelsena hoidmisele põrandaga, et saavutada sügavam ja kontrollitavam venitamine.
  • Selja kaardumine: Hoia selg pikk ja väldi ülevalt kokku vajumist. Keskendu selgroo pikendamisele maapinna suunas samal ajal, kui tõstad tagaolevat jalga.
  • Ebavõrdne kehakaalu jaotus: Jaota kehakaal ühtlaselt seiseva jala ja käte vahel parema tasakaalu ja stabiilsuse saavutamiseks.

Muudatused ja variatsioonid

Kui Seiseiseis on väljakutsuv, proovi neid muudatusi:

  • Seina kasutamine: Kasuta seina enda taga, et toetada tõstetud jalga ja aidata tasakaalu hoida, samal ajal paindlikkust harjutades.
  • Plokkide kasutamine käte all: Aseta käed plokkidele lisatoeks ja säilita selja pikkus tasakaalu kaotamata.

Video-demonstratsioonid

1. Samm-sammult juhend Seiseiseise tegemiseks (Naistele)

Selles videos õpid, kuidas valdada Seiseiseis õigete tehnikate ja sügavate venitustega parema paindlikkuse saavutamiseks.

2. Kuidas teha Seiseiseis variatsioonidega (Naistele)

Juhend, mis näitab Seiseiseise variatsioone nii algajatele kui ka edasijõudnutele praktikutele.

Korduste ja settide arv

Hoia Seiseiseis positsiooni 5-10 hingeõhku küljelt ja korda 2-3 korda. Lisa see positsioon soojenduse või lõpuosana puusa- ja jalafookusega harjutuste juurde.

Hingamistehnika

Hinga sügavalt sisse, kui pikendad ülakeha, ja hinga välja, kui tõstad tagaolevat jalga kõrgemale. Kasuta hingeõhku tasakaalu stabiliseerimiseks ja venituste süvendamiseks jalgades.

Tilbake til bloggen