Külg-külje hüpped

Side-to-Side Hops on pliomeetriline harjutus, mis parandab tasakaalu, stabiilsust ja plahvatuslikkust. Harjutus keskendub jalgade lihastele, eriti sääremarjadele, tuharalihastele ja kere lihastele, samal ajal tõstes südame löögisagedust ja pakkudes head kardiotreeningut.

Õige Vorm ja Tehnika

Kuidas teostada Side-to-Side Hops õigesti:

  1. Stardipositsioon: Seisa jalgadega puusade laiuses, kergelt painutatud põlvedega ja käed keha kõrval tasakaalu hoidmiseks.
  2. Liikumine: Hüppa plahvatuslikult külgelt küljele vasakult paremale ja maandu kergelt mõlemale jalale, põlved kergelt painutatud. Korda liikumist kiiresti küljelt küljele.
  3. Kontroll: Keskendu kontrollitud maandumisele varvastel ja kasuta kerelihaseid stabiilsuse säilitamiseks kogu harjutuse vältel.
  4. Hingamine: Hinga välja hüpates ja hinga sisse maandudes.

Levinud Veamustrid

Et harjutusest võimalikult palju kasu saada, väldi neid levinud vigu:

  • Kiire, kontrollimatu hüppamine: Hüppa kontrollitud tempos, et vältida vigastusi, ja maandu pehmelt painutatud jalgadele, et vähendada liigeseid koormavat mõju.
  • Kere stabiilsuse puudumine: Kasuta kerelihaseid, et vältida ülerotatsiooni või tasakaalu kaotust.

Modifikatsioonid ja Variatsioonid

Proovi neid variatsioone, et kohandada harjutust oma tasemele:

  • Algajate tase: Hüppa aeglasemas tempos ja lühema vahemaaga iga hüppe vahel.
  • Edasijõudnute tase: Suurenda intensiivsust, lisades raskuse või kasutades pahkluude ümber vastupanu ribasid, et pakkuda lisatakistust.

Kordused ja Setid

Sihtige 3 seeriat 10-15 hüppega kummalegi poolele. Side-to-Side Hops on suurepärane plahvatuslikkuse ja vastupidavuse parandamiseks.

Tilbake til bloggen