Selgroogee түрge

Täna vaatame selgroo pöörlemist, klassikalist Pilates'i harjutust, mis parandab selgroo liikuvust, tugevdab keha keskosa ja suurendab ülemise keha paindlikkust. See harjutus on suurepärane, et aktiveerida kõhulihaseid, eriti kaldus lihaseid, samal ajal aidates venitada selgroogu ja parandada kehahoiakut. See on eriti kasulik neile, kes veedavad palju aega istudes, kuna see vastandub jäikusele ja soodustab tervemat selga.

Õige vorm ja tehnika

Et sooritada selgroo pöörlemist õige tehnika järgi, järgige neid samme:

  1. Istu sirgelt, jalad sirgelt ees, puusade laiuselt, varbad kergelt ülespoole suunatud.
  2. Aktiveeri keha keskosa ja veendu, et istud sirgelt istme kontidel. Siruta käed külgedele õlavarre kõrgusel.
  3. Hinga sisse ja kui hingad välja, pööra ülemist keha ühele küljele, hoides puusi ja jalgu paigal.
  4. Hoia selgroog pikana ja pinges, keskendu keeramisele puusast, ilma et kaasaks käsi keha ümber tõmbamisel.
  5. Hinga sisse, kui pöördud tagasi keskpunkti, ja korda teisel poolel.

Pea meeles vältida selja ümaraks muutmist pööramisel ning hoia liigutused kontrollitud ja voolavad.

Levinud vead

Siin on mõned levinud vead, millega tuleb arvestada, kui teed selgroo pöörlemist:

  • Käte kasutamine pööramiseks: Paljud tõmbavad kätega, selle asemel et aktiveerida keha keskosa. Keskendu pööramisele seljast ja kõhust.
  • Tagasi või ette kaldumine: Veendu, et selg on sirge ja stabiilne, ilma et kaldud tagasi või kummardud ette pöörde ajal.
  • Liiga kiired liikumised: Soorita harjutus aeglaselt ja kontrollitult, et saada maksimaalset kasu liikumisest ja vältida vigastusi.

Muudatused ja variatsioonid

Siin on mõned variatsioonid ja muudatused selgroo pöörlemiseks, sõltuvalt sinu treeningutasemest:

  • Algajatele: Kui leiad, et on raske istuda sirgelt sirgete jalgadega, võid kergelt painutada põlvi või istuda padjal, et saavutada paremat tasakaalu ja mugavust.
  • Tippvõistlejad: Suurenda väljakutset, hoides igas käes kerget raskust või proovi harjutust istudes Pilates'i pallil, et aktiveerida keha keskosa veelgi enam.

Korda ja komplekti arv

Kuna harjutusest maksimumi saada, soovitatakse teha 2-3 komplekti 8-10 pöörlemist igale poole. Soorita liikumine aeglaselt ja keskendunult, püüdes hoida keha keskosa kogu liikumise vältel stabiilsena.

Hinge tehnika

Hingamine mängib Pilates'is olulist rolli, ja selgroo pöörlemine ei ole erand. Hinga sisse, kui valmistud pööramiseks, ja hinga sügavalt välja, samal ajal keha keerates. See aitab aktiveerida kehapunkti ja toetada sujuvat, kontrollitud liikumist.

Tilbake til bloggen