Seisev suurt varvast jalale poseerimine

Püsti käsi suure varba poole, või Utthita Hasta Padangusthasana, on nõudlik tasakaaluasend joogas, mis tugevdab jalgu, kõhuvalu ja ankleid. Samuti annab see sügava hamstringi venituse ja väljakutse puusade paindlikkusele. See on suurepärane asend, et parandada nii tugevust kui ka tasakaalu, samuti keskenduda kontsentreerumisele.

Õige tehnika ja teostus

  1. Alusta püsti asendis, jalad koos ja käed puusadel.
  2. Tõsta paremat põlve rinna juurde ja haara suure varba (peopesa ja sõrmed ümber varba).
  3. Hoia tasakaalu, sirutades vasaku käe küljele, samal ajal kui sirutad paremat jalga nii kaugele kui paindlikkus lubab.
  4. Keskenda pilk punktile enda ees, et hoida stabiilsust, ja hoia puusad ruudukujulised.
  5. Pärast positsioonis püsimist saad suurendada väljakutset, tõmmates paremat jalga küljele, hoides samal ajal kõhu aktiivsena.

Tavalised vead

  • Viga: Selja liig kõverdamine. Paljud kalduvad ette vajuma, et ulatuda suure varba poole, mis võib tekitada ebatasakaalu. Lahendus: Hoia selg sirge ja rind tõstetud parema stabiilsuse nimel.
  • Viga: Seismise jala kõverdamine. See võib nõrgendada tasakaalu. Lahendus: Siruta seisev jalg ja hoia see aktiivsena parema toe nimel.

Muudatused ja variatsioonid

  • Algaja muudatus: Kui sa ei ulatu suure varba poole, võid kasutada joogivööd jala ümber ja hoida seda, et ulatust pikendada.
  • Edasijõudnute variatsioon: Suurema väljakutse nimel proovi vaadata lakke üles, või kallutada ülakeha jala poole samal ajal, kui hoiad varvast.

Korrad ja seeriad

Hoia asendit 20-30 sekundit kummalgi poole ja korda 2-3 korda iga jala kohta, et tugevdada nii tasakaalu kui ka paindlikkust.

Hingamistehnika

Hinga sügavalt ja ühtlaselt. Sissehingamine kui tõstad põlve ja väljahingamine kui järk-järgult sirutad jala enda ette. Jätkuv, rahulik hingamine aitab sul leida ja hoida tasakaalu.

Video: Püsti käsi suure varba poole Esitatud Naiste poolt

Siin on kaks videod, mis näitavad, kuidas teostada Püsti käsi suure varba poole:

Tilbake til bloggen