Lotus Peapealne Käsiseis

Lotuse pees, tuntud ka kui Urdhva Padmasana, on edasijõudnud joogatunne, mis ühendab elemente Lotuse poosist (Padmasana) ja peapesu (Sirsasana). See poos tugevdab kerekallust ja ülemist keha, suurendades samal ajal paindlikkust puusades ja reites. See on jõuline poos, mis nõuab head tasakaalu, tugevust ja keskendumist.

Õige Tehnika

Nii sooritad Lotuse pees:

  1. Alusta tavalises peapesu (Sirsasana), hoides pead kindlalt matil ja küünarnukid keha lähedal.
  2. Kui oled stabiilses peapesu asendis, risti jalad Lotuse poosi (Padmasana) jaoks. Too parem jalg vasaku reie üle ja vasak jalg parema reie üle.
  3. Veendu, et keskse lihaskond on aktiveeritud ja selg on sirge, et tasakaalu säilitada.
  4. Hinga sügavalt ja hoia poosi 5-10 hingetõmbe jooksul, ja vabasta see ettevaatlikult, sirutades jalad välja ja minnes tagasi tavalisse peapesu enne langemist.

Levinud Vead

  • Ebastabiilne kerekallus: Kui keskus ei ole aktiveeritud, võib tasakaalu hoida olla keeruline. Veendu, et kõhu- ja seljalihased on kaasatud.
  • Rõhk kaelal: Vältige liiga palju kaalu peal ja kaelal. Veenduge, et käed kannavad suure osa kogukaalust.
  • Paindlikkuse puudumine: Neil, kellel on pinges puusad, võib olla raske jalad Lotuse positsioonis hoida. Harjuta Lotuse istudes enne, kui proovid seda edasijõudnud varianti.

Muudatused ja Variatsioonid

  • Algajatele: Harjuta esmalt peapesu ilma Lotuse poosita, kuni meester saavutad tasakaalu. Samuti võid kasutada seina toestuseks.
  • Sügavam versioon: Kui tunned end põhi-asendis mugavalt, võid proovida hoida positsiooni kauem või töötada sügavamate hingetõmmete ja meditatsiooniga keskendumisega.

Kordused ja Seeriate arv

Hoia Lotuse pees 5-10 hingetõmbe jooksul ja korda 2-3 korda, kui soovid. Veendu, et teed pausid seeriate vahel, et lasta kaelal ja õlgadel puhata.

Hingamistehnikad

Hinga rahulikult sisse nina kaudu, säilitades samal ajal tasakaalu positsioonis. Iga väljahing aitab sul positsioonis lõdvestuda ja tasakaalu säilitada.

Visuaalsed Näpunäited ja Nurgad

Vaata seda videot, et saada üksikasjalikku ülevaadet sellest, kuidas õigesti sooritada Lotuse pees:

Video annab üksikasjalikku ülevaadet Lotuse peesist, koos näpunäidetega ohutu ja efektiivse soorituse jaoks.

Tilbake til bloggen