Lotus Forward Bend

Lotus Eesbending (Padmasana Forward Bend) on jooga harjutus, mis kombineerib lotuseasendit sügava eesbendinguga. See asend annab sügava venitus hamstringidele, alaseljale ja puusadele. Samuti on see tuntud oma panuse poolest vaimse rahu saavutamisse, mis muudab selle ideaalseks lõõgastumiseks ja mediteerimiseks. See on eriti kasulik paindlikkuse ja vereringe parandamiseks puusades ja alaseljas.

Õige tehnika

Nii sooritad Lotus Eesbendingu õigesti:

  1. Istu põrandal ja risti jalgu Lotuseasendis, kus iga jalg puhkab vastas reitel.
  2. Hoia selg sirge ja õlad lõdvestunud.
  3. Hinga sügavalt sisse ja pikenda selgroogu. Välja hingates kalluta ettepoole puusadest, hoides selja pikka ja tugevat.
  4. Aseta käed maapinnale enda ette või jalgadele, sõltuvalt oma paindlikkusest.
  5. Hoia asendit 30 sekundit kuni 1 minut, hinga sügavalt ja lõõgastu igal väljahingamisel, et minna sügavamale venitusse.
  6. Et asendist välja tulla, hinga sisse ja tõsta ülakeha aeglaselt tagasi vertikaalasendisse.

Fokuseeri ühtlaselt sügavale hingamisele ja liigu aeglaselt, et vältida vigastusi.

Levinud vead

Vältige neid levinud vigu, et maksimeerida kasu ja vältida vigastusi:

  • Kumer selg: Paljud inimesed kummardavad selga ettepoole painutades. Hoia selg sirge ja kalluta puusadest, et vältida alaseljale koormust.
  • Liigne surumine: Ära sunni keha painduma sügavamale, kui ta on valmis. Fokuseeri sügavale hingamisele, et järk-järgult minna sügavamale venitusse.
  • Vale jalgade asend: Kui Lotuseasend on liiga nõudlik, proovi lihtsat ristatud jalgade asendit (Sukhasana).

Muutmine ja variatsioonid

Kui oled algaja või sul on piiratud paindlikkus, on olemas muudetud versioonid, mis võivad Lotus Eesbendingut kergemaks teha:

  • Lihtne ristatud jalgade eesbending: Soorita sama liikumine lihtsast ristatud jalgade asendist, et vähendada puusade koormust.
  • Toe kasutamine: Kui pea ei ulatu maapinnale, kasuta jooga plokki või padja kukla all toeks.
Reps ja sets

Hoia Lotus Eesbendingut 30 sekundit kuni 1 minut, ja korda 2-3 korda. Fokuseeri sügavale hingamisele, et saavutada maksimaalne paindlikkus ja lõdvestumine. Aja jooksul võid suurendada asendi kestust.

Hingamistehnika

Hinga sügavalt sisse, valmistudes ette kallutamiseks ettepoole, ja hinga aeglaselt välja, kui lähed sügavamale venitusse. Kasuta hingamist, et püsida rahulik ja keskendunud kogu harjutuse vältel.

Tilbake til bloggen