Lai Hüpe Käärmesse

Laiade hüpe ja kükireie on plahvatuslik kogu keha harjutus, mis ühendab jõu arendamist ja stabiliseerimist. See harjutus väljakutsuvab nii alakeha kui kere lihaseid, nõudes plahvatuslikku jõudu puusadelt ja reitelt hüppe ajal ning isomeetrilist jõudu kükireiel. Harjutus on suurepärane kiirus, tasakaalu ja jõu arendamiseks, eriti sportlastele.

Õige tehnika ja sooritus

Järgige neid samme, et teostada Laiade hüpe ja kükireie õigesti:

  1. Algasend: Seisa jalad õlgade laiuselt, käed selja taga, et valmistuda hüppeks.
  2. Laiade hüpe: Kükita põlvi ja plahvata ette laia hüppega. Kasuta käsi jõu genereerimiseks ja hüppa nii kaugele kui saad.
  3. Kükireie: Kui maandud, lase end kohe sügavale kükki. Hoia asendit 2-3 sekundit, et stabiliseeruda, enne kui tõused püsti või lähed järgmisse kordusse.

Levinud vead

  • Halb maandumisasend: Vältige maandumist varvastele või ebastabiilsete põlvedega. Maandu kandadega maas ja põlved otse varvaste kohal, et vältida vigastusi.
  • Liigne kiire üleminek: Mine hüppest otse kükireiele, kaotamata kontrolli. Ära kiirusta kükkide tegemisega, vaid tagage sujuv liikumine.
  • Kükis sügavuse puudumine: Veenduge, et lähete piisavalt madalale kükireies, et saada harjutusest maksimaalne kasu.

Muudatused ja variatsioonid

Algajatele: Hüpake lühemaid vahemaid ja vähendage kükireie kestust. Edasijõudnutele: Suurendage hüppe distantsi või lisage kaalu, näiteks meditsiinipalli, et suurendada vastupanu.

Reps ja komplektid

Töötage 3 komplekti 8-10 kordust. Suurendage intensiivsust, vähendades puhkepause komplektide vahel või pikendades kükireie kestust.

Hingamistehnika

Hinga sisse enne hüpet ja hinga välja maandumise ja kükireie ajal, et hoida keha tuum stabiilsena.

Tehnika videod

Siin on video, mis näitab Laiade hüppe ja kükireie õiget sooritust:

Tilbake til bloggen