Küljelaiused hüpped

Laiad hüpped on plahvatuslik plyomeetriline harjutus, mis parandab alakeha jõudu, võimsust ja koordinatsiooni. Harjutus on tõhus kvadritsepsi, reielihaste ja tuharalihaste kasvatamiseks, parandades samal ajal keha võimet tekitada jõudu lühikestel vahemaadel, mis on oluline spordialadel, mis nõuavad kiiret kiirendust.

Õige Vorm ja Tehnika

Nii sooritad laiad hüpped korrektselt:

  1. Stardipositsioon: Seisa puusade laiuses ja kergelt kõverdatud põlvedega. Hoia käed taha, et valmistuda nende ettepoole liigutamiseks kui hüppad.
  2. Hüpe: Suru jõuliselt läbi kandade, lükates puusad ette ja soorita plahvatuslik hüpe edasi. Kiiguta käed ettepoole, et saada lisajõudu ja tasakaalu.
  3. Maandumine: Maandu pehmelt, kergelt kõverdatud põlvedega, ja säilita tasakaal maandudes puusade laiuses. Väldi ette- või tahakallutamist.
  4. Hingamine: Hinga sisse enne hüpet ja välja maandumisel.

Levinud Veakesed

Väldi neid levinud vigu laiade hüpete ajal:

  • Kehv tasakaal: Maandu pehmelt ja kontrolli liikumist, väldid rasket maandumist. Keskendu põlvede ja puusade stabiilsusele.
  • Napp käte kasutamine: Kasuta käsi aktiivselt, et aidata hüppel jõudu tekitada ja tasakaalu hoida.
  • Lühike ulatus: Soorita hüpe plahvatusliku jõuga, et suurendada ulatust, kuid ära kaota tehnikat ja kontrolli.

Modifikatsioonid ja Variandid

Kohanda laiad hüpped nende variatsioonidega:

  • Algajate tase: Alusta väiksemate hüpetega ja keskendu tehnikale, enne kui suurendad hüpete jõudu ja pikkust.
  • Edasijõudnud tase: Soorita mitu hüpet järjest ilma pausita, et suurendada intensiivsust ja parandada plahvatuslikkust.

Kordused ja Seeriad

Püüa teha 3 seeriat 8-10 hüpet et jõudu kasvatada ja plahvatuslikkust parandada. Harjutus võib olla osa plyomeetrilisest treeningrutiiinist või soojenduse osana sportlikes tegevustes, mis nõuavad plahvatuslikku kiirendust.

Tilbake til bloggen