Kükkihüpe kükki

Squat Jump to Lunge on võimas harjutus, mis kombineerib plahvatusliku jõu ja vastupidavuse. See harjutus treenib peamiselt nelipealihaseid, hamstringeid, tuharalihaseid ja kerelihaseid, samal ajal parandades tasakaalu, koordinatsiooni ja kardiovaskulaarset vastupidavust. Harjutus esitab kehale väljakutse, liikudes plahvatuslikust jump squat'ist kuni lungeni, luues nii alakeha jõu kui ka dünaamika.

Õige tehnika ja sooritus

Kuidas sooritada Squat Jump to Lunge korrektselt:

  1. Alguspositsioon: Seisa jalad õlgade laiuselt, mine sügavasse kükki, painutades põlvi ja surudes puusad taha.
  2. Plahvatuslik hüpe: Suru tugevalt kandadelt ja hüppa üles põrandalt. Kui maandud, mine koheselt ettepoole astuvasse lungesse.
  3. Lunge: Langeta ennast lunges nii, et mõlemad põlved on painutatud 90 kraadi. Suru ennast tagasi algasendisse ja korda liigutust, vahetades jalgu.

Levinud vead

  • Halb maandumine: Väldi maandumist sirgete jalgadega pärast hüpet. Veendu, et maandud pehmete põlvedega, et lööki absorbeerida.
  • Liiga kõrge hüpe: Ära hüppa kükis liiga kõrgele; keskendu plahvatuslikule jõule, mitte kõrgusele.
  • Tasakaalustamata lunge: Veendu, et esi jala põlv ei vajuks lunges sissepoole. Hoia see stabiilselt hüppeliigese kohal.

Modifikatsioonid ja variatsioonid

Algajatele: Soorita tavaline squat ilma hüppeta ja liigu rahulikult lungesse, et ehitada jõudu ja tasakaalu. Edasijõudnutele: Kiirenda tempot ja lisa raskusi, nagu hantlid või kettlebellid, et väljakutset suurendada.

Korduste ja seeriate arv

Eesmärk on 3 seeriat, kus igas on 10-12 kordust mõlemale jalale. Kohanda korduste arvu vastavalt oma tugevuse tasemele.

Hingamistehnika

Hinga sisse, kui langetad end kükki ja lungesse, ning hinga plahvatuslikult välja, kui hüppad ja end lungest üles surud.

Videod tehnika kohta

Siin on kaks videot, mis näitavad Squat Jump to Lunge korrektset tehnikat: 

Tilbake til bloggen