Kure Asend

Kräbeen asend, tuntud ka kui Bakasana, on oluline tasakaaluasend joogas, mis ehitab tugevust kätes, kernes ja randmetes. See asend nõuab nii tugevuse kui ka tasakaalu kombinatsiooni ning on suurepärane viis arendada keskendumist ja kehalist kontrolli.

Õige tehnika ja teostus

  1. Alusta madalast kükkasendist, jalad koos ja peopesad asetatud põrandale ees, õlgade laiuses.
  2. Aseta põlved küünarnukkidele nii kõrgele kui võimalik, samal ajal painutades küünarnukke.
  3. Liiguta kaalu ettepoole, kuni tunned, et varbad hakkavad põrandalt tõusma. Alusta ühe jalaga korraga vajadusel.
  4. Hoia pilk otsesihikul ja aktiveeri kesk- ja kõhulihased, et säilitada tasakaalu.
  5. Hinga sügavalt sisse ja proovi hoida asendit mõned sekundid või nii kaua kui suudad.

Levinud vead

  • Viga: Puuduv kesktoetus. Paljud kaotavad tasakaalu, sest ei aktiviseeri kerest. Lahendus: Pinguta kõhulihaseid enne jalgade tõstmist.
  • Viga: Käte vaatamine. See võib viia edasi kukkumiseni. Lahendus: Hoia pilk enda ees, umbes meetri kaugusel, paremaks tasakaaluks.
  • Viga: Küünarnukid osutavad liiga kaugele välja. See nõrgestab stabiilsust ja võib koormata õlgu. Lahendus: Hoia küünarnukid keha lähedal parema toe nimel.

Modifikatsioonid ja variatsioonid

  • Algaja modifikatsioon: Kasuta jooga plokki jalgade all, et end üles tõsta, ja tõsta üks jalg korraga, et leida tasakaal.
  • Edasijõudnud variatsioon: Kui oled põhiasendi valdamisega hakkama saanud, proovi jalgu tahapoole sirutada, et teostada lennukrabiveasend täiendavaks väljakutseks.

Korrad ja komplektid

Joogas on tavaliselt tavaks hoida asendeid, mitte traditsioonilisi kordusi. Harjuta kräbeen asendit 3-5 katset, hoides asendit 20-30 sekundit iga kord. Ära unusta puhata randmeid iga ringi vahel, et vältida ülekoormust.

Hingamistehnika

Hingamine mängib tasakaalus olulist rolli. Sisse hinga sügavalt enne alustamist ja välja hinga, kui tõstate jalad maast. Jätka rahuliku ja kontrollitud hingamisega, samal ajal kui tasakaalud.

Video: Kräbeen asendi teostamine naiste poolt

Siin on kaks head näidet, kuidas saad valitseda kräbeen asendit:

Tilbake til bloggen