Kaheksa-nurkne poos

Kaheksanurgaline poos, või Astavakrasana, on edasijõudnud käte tasakaalu harjutus, mis nõuab jõudu, tasakaalu ja paindlikkust. See poos aktiveerib kogu keha keskosa, õlad ja käed, samas parandades puusade paindlikkust. See on nime saanud India joogi Astavakra järgi ning nõuab sügavat keha teadlikkust ja vastupidavust.

Õige tehnika

Nii sooritate Astavakrasana:

  1. Alustage Dandasana (Töötaja positsioon) istudes, jalad sirutatud ettepoole.
  2. Tõstke parem jalg ja viige see üle parema käe nii, et põlv puhkab õlal.
  3. Pange mõlemad käed põrandale puusade ette, sõrmed suunatud ettepoole.
  4. Ristige vasak sääre parema üle, vajutage kätega alla ja tõstke puusad maast üles.
  5. Sirutage jalad külgedele ja hoidke kaalu ühtlaselt jaotatuna käte vahel, samal ajal tasakaalu hoides.
  6. Hoidke positsiooni 3-5 sügavat hingetõmmet enne, kui tulete ettevaatlikult tagasi istumisasendisse ja kordate teisel pool.

Levinud vead

  • Tuuma stabiilsuse puudumine: Ärge unustage aktiveerida kõhulihaseid, et vältida tasakaalu kaotamist. Keskenduge ülakeha tugevuse ja stabiilsuse hoidmisele.
  • Liialt kiire üleminek: Veenduge, et kulutaksite aega ettevalmistavate harjutuste, nagu Elephant Trunk Pose ja Küljelaud, tegemiseks, et ehitada üles jõud ja kontroll enne, kui proovite täis Kaheksanurgalist poosi.
  • Ärge kiirustage: See on keeruline asend, seega võib selle omandamine võtta aega. Töötage tasakaalu saavutamise nimel järk-järgult, ilma et survestaksite keha liiga palju.

Muudatused ja variatsioonid

Kui olete Kaheksanurgalise poosi osas uus, proovige neid muudatusi:

  • Elephant Trunk Pose: Harjutage ühe jalaga käe kohal hoidmist, käed asetatud maapinnale. Tõstke puusad ja tunnetage tasakaalu.
  • Rihmade kasutamine: Et töötada puusade paindlikkuse nimel, kasutage joogarihma jalgade ümber lisatoeks, kui tõstate ja tasakaalustate.

Video demonstreerimised

1. Õppige Kaheksanurgalist poosi samm-sammult (Naised)

Treener Briohny Smyth demonstreerib, kuidas järk-järgult omandada Kaheksanurgalist poosi, keskendudes tugevusele ja tasakaalule.

2. Kuidas omandada Kaheksanurgalist poosi

Suurepärane ülevaade, mis näitab, kuidas järk-järgult töötada selle edasijõudnud käte tasakaalu saavutamise nimel.

Repetitsioonide ja seeriate arv

Hoidke Astavakrasana 3-5 hingetõmmet igal küljel ja korrake 2-3 korda. Veenduge, et valmistate keha ette tugevusharjutustega, nagu Plank ja Chaturanga, enne kui proovite seda edasijõudnud asendit.

Hingamistehnika

Hingake sügavalt sisse, et leida keskosas stabiilsus, ja hingake välja, kui tõstate jalad ja saavutate tasakaalu. Ühtlane hingamine aitab teil hoida tähelepanu ja kontrolli asendis.

Tilbake til bloggen