Jalavenituse sari

Jalgade sirgid on Pilates'i seeria, mis keskendub alakeha venitamisele ja tugevdamisele, sealhulgas reie tagaosa, puusade ja süvalihaste harjutustele. See seeria on suurepärane liikuvuse ja paindlikkuse parandamiseks jalgades ning südamiku stabiliseerimiseks. See on ideaalne osa soojendusest või iseseisva venitusharjutuste rutiinina pärast treeningut.

Õige vorm ja tehnika

Nii teed jalgade sirgete harjutusi õige tehnika järgi:

  1. Ühe jala venitus: Läge selili, tõsta üks jalg rinnale, samas kui teine jalg on sirge matt. Hoia põlve kätega ja vaheta jalad.
  2. Kahe jala venitus: Tõsta mõlemad jalad 90-kraadise lauaasendi asendisse, venita käed tagasi ja jalad sirgeks ning too need tagasi algasendisse.
  3. Käärvenitus: Tõsta üks jalg üles lae poole ja hoia seda samal ajal, kui vahetad jalga, teine jalg hõljub vaevu põrandast üle.
  4. Reie tagaosa venitus: Tõsta üks jalg üles lae poole, samas kui teine on maas, ja tõmba õrnalt enda poole sügavamaks venitusest.

Keskendu südamiku aktiveerimisele ja liikumiste kontrollimisele igas harjutuses.

Levinud vead

Et jalgade sirgete harjutustest maksimum võtta, väldi neid levinud vigu:

  • Selja kokku kukkumine: Hoia alaselg matiga kontaktis, et vältida koormust.
  • Pinges kael: Väldi pead liiga ette tõmbamast kätega ja hoia kael lõdvestatuna.
  • Kontrolli puudumine: Tee liikumisi aeglaselt ja kontrollitult maksimaalse efekti saavutamiseks.

Muutmised ja variatsioonid

Siin on mõned viisid, kuidas saad kohandada jalgade sirgete harjutuste seeriat:

  • Algajad: Kui sul on jäigad reie tagaosa lihased, võid kergelt põlvi kõverdada või kasutada jalgu toetavateks kummilinti.
  • Edasijõudnud: Hoia jalgu madalamal põranda suunas venitustes sügavamaks väljakutseks või lisa kätesse kaaluks täiendava vastupanu saamiseks.

Korrad ja seeriad

Sihtida 8-10 kordust iga harjutuse kohta ja tee 2-3 seeriat. Keskendu aeglastele, kontrollitud liikumistele parima tulemuse saavutamiseks.

Hingamistehnika

Koordineeri liikumine hingamisega. Hinga sisse, kui valmistud venitusest, ja välja hinga, kui venitad jalgu. See aitab aktiveerida südamikku ja kontrollida liikumisi.

Tilbake til bloggen