Hingamisharjutus

Hingamisharjutused on lihtsad, kuid võimsad tehnikad, mis võivad vähendada stressi, parandada keskendumisvõimet ja suurendada keha hapniku tarbimist. Neid harjutusi kasutatakse sageli joogas, pilateses ja meditatsioonis, et rahustada närvisüsteemi ja tugevdada kopsude mahtu. Regulaarne hingamisharjutuste tegemine võib samuti aidata alandada vererõhku ja parandada unekvaliteeti.

Õige tehnika sügava hingamise jaoks

Nii teostatakse põhialuseks oleva sügava hingamistehnika:

  1. Leidke mugav istumisasend või lamake selili.
  2. Pange üks käsi kõhule ja teine rinna peale.
  3. Hingake sügavalt sisse nina kaudu, täites kõhu õhuga, ja tunnetage, kuidas kõht tõuseb, samal ajal kui rind jääb rahulikuks.
  4. Hingake rahulikult välja suu kaudu, vabastades kogu õhu kõhust. Laske kõhul langeda ja korrake seda liikumist.
  5. Keskenduge hingamisvälja pikendamisele, et luua rahustav efekt.

Tehke seda harjutust 5-10 minutit päevas, et vähendada stressi ja parandada hingamiskapatsiteeti.

Tavalised vead

Vältige neid tavalisi vigu hingamisharjutuste ajal:

  • Hingamine rinnaga: Vältige ainult rinna kasutamist hingamiseks. Proovige kasutada diafragma, et kaasata kõht ja hingata sügavamalt.
  • Liigne hingamine: Hingake aeglaselt ja kontrollitult, et saada harjutusest täielik kasu. Keskenduge pikkadele, rahulikele hingetõmmetele lühikeste ja kiirete asemel.
  • Kaela pingestamine: Veenduge, et õlad jäävad lõdvestunud, mitte tõstate neid kõrvade suunas sisse hingates.

Mugandused ja variatsioonid

Olenevalt teie treeningutasemest ja vajadustest, võite proovida neid variatsioone:

  • 4-7-8 hingamistehnika: Hingake sisse nina kaudu 4 sekundi jooksul, hoidke hinge kinni 7 sekundi jooksul ja hingake aeglaselt välja suu kaudu 8 sekundi jooksul. See tehnika on eriti rahustav ja aitab alandada stressitaset.
  • Vahelduva ninakae hingamine: Hingake sisse ühe ninasõõrme kaudu, hoides teist sõrmega kinni, ning vahetage ninasõõrme väljahingamisel. See võib aidata tasakaalustada keha energiat ja rahustada meelt.
  • Sportlaste hingamisharjutused: Tehke hingamisharjutusi suurema intensiivsusega, et tugevdada kopsu võimet, hingates kiiremini lühemates intervallides põhjaliku soojenduse järel.

Ant

Tilbake til bloggen