Bänd Kükitamine

Tänane harjutus on Band Squats, suurepärane viis tugevdamaks reisi, tuharelihaseid ja puusalihaseid vastupanuvõtme abil. Kasutades paela põlvili ümber lisab see täiendavat vastupanu, mis aitab stabiliseerivate lihaste aktiveerimisel ja parandab rühti. See muudab harjutuse eriti heaks jõu arendamiseks ja vigastuste ennetamiseks.

Õige Tehnika Band Squats'i jaoks

1. Aseta vastupanuvõtti otse põlvede kohale ja seisa jalgadega puusade laiuses.
2. Langeta puusad tagasi justkui istuksid toolile ja lasku sügavale kükkasendisse.
3. Hoia raskus kandadel, suru põlved väljapoole vastu paela ja hoia rindkere üleval, kui langetad end alla, kuni reied on põrandaga paralleelsed.
4. Suru kandade kaudu üles tagasi algasendisse, hoides paela pinges kogu liikumise vältel.

Levinud Veal

  • Põlved langevad kokku: Suru põlved väljapoole paela suunas, et vältida kokkulangemist liikumise ajal.
  • Liigne ettepoole kallutamine: Hoia rindkere üleval ja selg sirge, et vältida nimmelülide ülekoormamist.
  • Ei lase piisavalt sügavale: Veendu, et langetad end vähemalt 90 kraadini põlvedest, et maksimeerida lihaste aktiveerimist.

Muutused ja Variandid

Algajatele võib alustada kergema vastupanuvõttega või sooritada liigutust ilma vastupanuvõttmeta, et keskenduda tehnikale. Suurema väljakutse jaoks võid hoida kehakaalu ees kettlebelli või hantlit, et lisada täiendavat raskust.

Kordused ja Seeriad

Soorita 3 seeriat 12-15 kordust, kontrollitud liikumisega. Edasijõudnud sportlased võivad korduste arvu suurendada või lisada kükihüpped, et intensiivsust tõsta.

Hingamistehnika

Hinga sisse, kui laskud kükki, ja välja, kui end jälle üles surud. Veendu, et säilitad ühtlast hingamist kogu seeria vältel.

Videod, mis näitavad Band Squats'i

Siin on kaks videot, mis demonstreerivad harjutust:

Tilbake til bloggen