Adra poos

Plogiasend, tuntud ka kui Halasana, on sügav venitusharjutus, mis hõlmab vastupidist positsiooni ning on suurepärane selgroo, õlgade ja reite tagaosa venitamiseks. See asend rahustab närvisüsteemi ja annab kehale sügava lõõgastuse. Samuti stimuleerib see seedesüsteemi ning on tuntud stressi leevendamise ja ärevuse vähendamise poolest.

Õige sooritamine

Niisiis soorita Plogiasend järgmiselt:

  1. Alusta selili: Lamage tasaselt selili, käed külgedel ja peopesad allapoole suunatud.
  2. Tõsta jalad: Kasuta kõhulihaseid, et tõsta jalad lae poole, seejärel vii need üle pea tagasi põrandale.
  3. Põrandaga kontakt: Kui varbad ei ulatu põrandale, võid käed asetada alaseljale toeks. Kui varbad saavad põrandaga kokku, võid lasta käed puhata põrandal enda taga.
  4. Hoia asendit: Hoia asendit 10-30 sekundit või kauem, kui tunned end mugavalt. Pea meeles sügavalt ja ühtlaselt hingata kogu harjutuse vältel.
  5. Viimistlemine: Rulli aeglaselt tagasi, kasutades selleks kõhulihaseid, üks selgroolüli korraga.

Levinud vead

  • Kaela surumine: On oluline vältida liiga palju survet kaelale. Veendu, et kaal oleks ühtlaselt jaotatud õlgadele ja ülemisele seljale.
  • Kõverad põlved: Püüa hoida jalad võimalikult sirged sügavamaks venitamiseks, kuid tohib natuke põlvi kõverdada, kui see on vajalik.
  • Hingamisraskused: Sellel positsioonil võib olla keeruline sügavalt hingata, kuid pidev ja sügav hingamine on turvalise praktika võti.

Muudatused ja variandid

Kui Halasana on liiga intensiivne, proovi neid modifikatsioone:

  • Tugivariant: Asetage padi jalgade alla, kui need ei ulatu põrandale, või kasutage plokki alaselja all täiendavaks toeks.
  • Seina najal: Sooritage asend, hoides jalgu vastu seina, et saada pehmem versioon.

Kordused ja seeriate arv

Plogiasendit võib hoida 30 sekundist kuni 1 minutini. Edasijõudnutele võib sihiks võtta asendi hoidmise 2-3 minutit. Korda 2-3 korda treeningu jooksul.

Hingamistehnikad

Õige hingamistehnika on Plogiasendis oluline. Hinga sisse, kui tõstad jalgu, ja hinga välja, kui lased jalad pea taga alla. Hoia hingamine rahulik ja kontrollitud, et saavutada maksimaalne mõju ja sügavam lõõgastus.

Visuaalsed nurgad ja näpunäited

  • Küljelt vaatamine: Veendu, et jalad on sirged ja varbad puudutavad põrandat.
  • Sirge selg: Hoia keha tuumik aktiivsena ning väldi selja kokkuvajumist, et selgroog saaks korralikult venitada.
  • Kaela kaitsmine: Veendu, et kael püsib pikendatuna ja ei suru rinnale.
Tilbake til bloggen