Treningssko i svart og hvit

Kuidas valida õigeid jooksutossusid

Jooksujalatsid võivad olla võtmetähtsusega hea jooksmiskogemuse saavutamiseks. Käesolevas artiklis leiad nõuandeid selle kohta, mida kaaluda jooksujalatsite valimisel ning millised on erinevused Endorphin RX1 ja Ventdry RX1 vahel.

 

Jooksujalatsid treeningmasinale ja asfaldile või maastikule?

N nii asfalt kui ka treeningmasin on kõvad pinnad, mis nõuavad jalatseid, millel on hea pehmendus, et vältida vigastusi. Need pinnad on tasased ja ei nõua jalatseid, millel on tugev haare. Pigem peaks jooksujalatsite välistald, mis sobib treeningmasinal ja asfaldil jooksmiseks, olema lame, kuna see tagab sujuva jooksmiskogemuse.

Maastikul jooksmine nõuab jalatseid, millel on robustne pind, mis talub nii vett kui ka muda. Välistald peaks olema hea haaravusega, et tagada, et saad joosta nii oksade kui ka kivide peal libisemata ega komistamata. Tald on sageli veidi madalam kui treeningmasinal ja asfaldil jooksmiseks mõeldud jooksujalatsitel, et tagada parem kontakt pinnasega.

Loe lähemalt: Kuidas õigesti joosta


Pehmendus ja kaal jooksujalatsites

Viimastel aastatel on jooksujalatsid üldiselt kergemaks muutunud ning äärmiselt populaarsed on ka sulgkerge jalatsid. Kerge jooksujalats võib tunduda vastuslikum ja kiirem jooksmiseks. Sellised jooksujalatsid on sageli paksu tallaga, mis on sulgkerge, kuid pakub head pehmendust. Raskem maastikujooksujalats pakub sageli paremat haardevõimet ja sellel on tugevam tald, mis talub robustsemat pinnast. Sellised jalatsid omavad madalamat tallat, mis tagab hea kontakti pinnasega. Jooksujalatsite valimisel peaksite kõigepealt määrama, milleks jalatseid kasutatakse, kas pikamaajooksuks või intervallideks. Lühidalt öeldes on see seotud sellega, milline jooksja sa oled, kui kaugele sa jooksed ja kus sa jooksed.

 

Endorphin RX1 VS Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Sobib treeningmasinale ja asfaldile
    Sobib maastikul jooksmiseks
      Paks tald, mis pakub head pehmendust
        Tugev tald hea haardevõimega
          Hingav mesh materjal
            Veekindel
              Drop 10mm
                Drop 10mm

                   

                  Endorphin RX1 Shoes

                  Kerged jooksujalatsid chunky tallaga, mis on välja töötatud treeningmasinal ja asfaldil jooksmiseks. Jooksujalatsitel on hingav mesh materjal, mis tagab, et sa ei tunne end higistama ega ebamugavalt intensiivse jooksmise ajal. Jalatsid on pestavad ja on valmistatud nii, et nad säilitavad valge värvuse kauem.

                  Valge jooksujalats hea stabiilsusega

                   


                  Ventdry RX1 Shoes

                  Veekindlad jooksujalatsid tugevate tallaga, mis pakub head haardevõimet ebatasasel maastikul. Tugev tald tagab, et saad astuda nii okste kui ka kivide peale libisemata ega vigastusteta jooksu ajal. Need jalatsid on veidi raskemad kui Endorphin RX1, kuna tald on robustsem ja loodud, et taluda nõudlikku maastikku.

                   

                  Tilbake til bloggen