De mest effektive mageøvelsene

Kõige tõhusamad kõhulihaste harjutused

Paljud arvavad, et kõhu treenimine tähendab ainult lapiku kõhu saamist või kuue pakiga lihaste kasvatamist. Paljud unustavad, et see on suuresti seotud ka sellega, mida süüakse. Ühesõnaga aitab õige toit koos tugevuse harjutustega kaasa paremini treenitud kõhule. Miks peaks siis harjutama kõhtu, kui selgelt nähtavad edusammud ei ole võimalikud ilma õige toiduta? Kui sa treenid kõhtu, treenid sa ka oma keha kesklihaseid.


Miks on oluline treenida kesklihaseid?

  • Tugev kesklihas suurendab sinu tugevust tugevusharjutustes ja aitab parema tehnika saavutamisse
  • Tugev kesklihas parandab sinu kehahoiakut ja tasakaalu
  • Tugevam keskosa/kõht võib vähendada ja ennetada võimalikke vigastusi

Kui sa teed tugevustreeningut, treenid sa juba kaudselt kesklihaseid erinevate harjutuste käigus, eriti põhiharjutustes nagu kükid ja surnud tõsted. Siiski on boonuseks lisada trenni lõpuks kaks kuni kolm kõhu harjutust. Kui sa ei teeni tugevustreeningut, tuleks kõhu harjutused lisada igapäevaellu, näiteks kohe pärast ärkamist, et päeva alustada.


#1 Plank

Plank on klassikaline harjutus, mis ei lähe kunagi moest ja sellel on põhjus! See harjutus on lihtne viis, kuidas tugevdada oma kesklihaseid.

 

#2 Kettlebelli külgpainutus

See harjutus aktiveerib sinu kaldus, sise- ja välimisi kõhulihaseid! Kui sa lisad selle harjutuse, oled kindel, et saad treenida ka külglihaseid.

 

#3 Jalgade tõstmine

Sellega harjutusega treenid nii oma kõhtu kui ka kesklihaseid! See harjutus on ka väga hea, et proovida puusaliigese painutajaid.

 

#4 Kõhulihased

Kõhulihased on klassikaline harjutus, kuid mitte ilma põhjuseta. See suurendab sinu selgroo liikuvust samal ajal, kui treenid oma kõhulihaseid. Veidi teistsuguse variandi saamiseks proovi teha seda harjutust kaaluplaadiga.

 

#5 Slynge crunch

Slyngetreening on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks! Ainus, mida vajad, on slynge, olgu sa kodus või spordisaalis. Kui sa pole siiski investeerinud slynge, siis võid lihtsalt leida paar libedat sokki, seista plankasendis ja tõmmata põlvi enda poole. Selle harjutusega tunned sa kindlasti!

Tilbake til bloggen