Küljelunge põlvetõstega

Küljelung sh Kneetõuge on dünaamiline harjutus, mis ühendab jõu ja tasakaalu, treenides samal ajal mitmeid lihasgruppe. See harjutus aktiveerib peamiselt nelipealihased, reie tagaosa lihased, tuharalihased ja adduktorid (sisemised reielihased), samas kui see väljakutses kernelihaseid stabiilsuse tagamiseks. Küljelung sh Kneetõuge on suurepärane harjutus, et parandada liikuvust, tasakaalu ja plahvatuslikku jõudu jalgades.

Õige tehnika ja teostus

Järgige neid samme, et õigesti teostada Küljelung sh Kneetõuge:

  1. Algasend: Seisa jalad puusakõrgusel üksteisest eemal. Hoia rinda püsti ja aktiivne kere.
  2. Küljelung: Astu suure sammuga kõrvale parema jalaga, kummarda põlve ja langeta end sügavale küljelungi, hoides teist jalga sirgena.
  3. Kneetõuge: Pöördu parema jala kand üles ja plahvata tagasi algasendisse, tuues parema põlve keha ette tõukena. Tasakaalu hoitakse vasakul jalal.
  4. Korda sama küljel soovitud korduste arvu, enne kui vahetad vastassuunda.

Tavalisemad vead

  • Põlv liigub liiga ette: Vältige, et põlv ületaks varbad lunges. Hoidke põlv puusaliigesed onjoonestatud, et vähendada liigeste koormust.
  • Puuduv sügavus lunges: Veenduge, et langetate puusa korralikult maapinna poole, et harjutusest täielikult kasu saada.
  • Halb tasakaal Kneetõugete ajal: Tasakaalu parandamiseks keskenduge kere pingutamisele ja liikumise kontrollimisele, kui põlv üles tõstetakse.

Modifikatsioonid ja variatsioonid

Algajatele: Tehke harjutust ilma põlve täielikult rinnale tõstmata ja kasutage lisatoeks tooli või seina. Edasijõudnutele: Lisage raskusi kuna hantlid või tehke hüppeversioon, kus te plahvatate väikse hüppega, kui tõukate põlve üles.

Kordused ja seeriad

Püüdke saada 3 seeriat 10-12 kordust kummalgi küljel. Suurendage korduste arvu või lisage raskusi, kui tugevamaks saate.

Hingamistehnika

Hingake sisse, kui langete küljelungi, ja hingake tugevalt välja, kui plahvatate üles kneetõukesse.

Tehnika videod

Siin on kaks videot, mis näitavad õiget teostust Küljelung sh Kneetõuge:

Tilbake til bloggen