Hvordan vaske treningstøy | vedlikehold og vask av treningstøy

Kuidas pesta aktiivwear'i?

Paraku on nii, et mõne riide, eriti treeningriiete, puhul võib halb lõhn kinnituda natuke rohkem, isegi kui need on just pestud. Treeningriided võivad sind "petta", hakates kohe lõhnama, kui oled liikuma hakanud. Saame anda sulle mõned head nõuanded, kuidas pesta ja hooldada treeningriideid parimal viisil.

 

Teie treeningriided on funktsionaalsed, hoides teid kuivana ning aidates teil tunda end värske ja sportlikuna. Pärast intensiivset treeningut kaebab paljude jaoks, et nad ei lõhna just optimaalselt ja higi võib hästi riietesse imbuda. Kui treeningriideid pestakse valesti, võib see viia selleni, et pesemine ei eemalda lõhna ja paljudel juhtudel võivad need lõhnata isegi halvemini kui varem. Ükskõik, kas treeningriided on kallid või odavad, ei tohiks higilõhn kangasse jääda, ja see sõltub ainult õigesti riiete pesemisest. 

 

Kui tihti peaksin treeningriideid pesema?

Lo hopefully you have some extra energy left after the training session to put on a wash, because it is the best you can do to prevent the nasty and sour smell from setting in your clothes. In other words, it is very wise to wash training clothes as soon as possible after use. If for some reason you are unable to wash them immediately, you should try to avoid putting them in with the rest of the laundry, and instead hang them up to air out a bit. 

Soovitus on tungivalt pesta treeningriideid eraldi, et vältida värvimuutust ning et lõhn ei leviks üle teistele riietele. 

 

Millist pesuvahendit kasutada?

Millist pesuvahendit kasutate, võib olla oluline treeningriiete kvaliteedi säilitamise osas. Esmalt on oluline märkida, et peaksite vältima pulbri kujul pesuvahendeid ja soovitatakse kasutada vedelat pesuvahendit oma treeningriiete puhul. Pulber võib päris hästi välja pesemata jääda, mis võib kanga kahjustada. Sel teemal, on olemas erinevaid pesuvahendeid, mis on arendatud treeningriiete pesemiseks. Kaasaegsed pesuvahendid suudavad peseda legginsid madalamal temperatuuril, seega ei pea muretsema, et riided ei vabaneks higilõhnast. Kui teie treeningriided sisaldavad villaseid osi, tuleks neid pesta spetsiaalset pesuvahendit nagu milo. 

Soovitav on riideid loputada külmas vees enne pesemist, et eemaldada soola ja muid jääke, mis on kogunenud. 

 

Millist pesuprogrammi kasutada?

Enamik pesumasinaid omavad spordi-programmi ning seda soovitatakse kasutada, kuna see on optimeeritud treeningriiete jaoks ja nii pestakse riided tõhusamalt. Mõned pesumasinad ei oma sellist programmi ja siis soovitame kasutada sünteetilist tsüklit, kuna selle funktsioon on üsna sarnane.

 

Kui kõrget temperatuuri peaksin kasutama?

Üks põhjus, miks treeningriided pärast pesemist endiselt hapu lõhna levitavad, on see, et neid pestakse tavaliselt liiga madalal temperatuuril. Soovitav on alati kontrollida sildil olevaid soovitusi ja järgida pesu juhiseid treeningriiete puhul. Tihedalt istuvad riided nagu aluspesu ja leggings tuleks tegelikult pesta 60 kraadi juures hügieenilise pesuna. Probleem on see, et see võib kanga kahjustada, ja mitmed treeningriided on märgitud madalama temperatuuriga. Teistpidi on sageli kirjas 40 kraadi leggingsitel, kusjuures mõned mudelid taluvad vaid 30 kraadi. Sellegipoolest on kõige ohutum valida 40-kraadine spordi-programm või 30-kraadine sünteetiline programm pesuvahendiga, mis on spetsiaalselt valitud treeningriiete jaoks.

 

Tamarra ja kuivati?

Tamarra või loputusvedelik ei ole soovitatav treeningriiete puhul, kuna need riided on tavaliselt valmistatud tehnilisematest ja funktsionaalsetest materjalidest, mis on vee hülgavad ja hingavad. Hingav materjal koosneb peenetest kangakiududest, ja võimalik tamar võib mõjutada nii hingamisomadusi kui ka vee hülgavaid omadusi. Kuigi see töötab suurepäraselt tavaliste rõivaste puhul, ei ole treeningriideid kasulik kasutada. Suurim viga, mida inimesed teevad, kui nad pesevad treeningriideid, on tamarrahoolduse kasutamine, kuna see võimendab higilõhna. Kui riiete pesu juhistes ei ole öeldud teisiti, soovitame tungivalt mitte kasutada loputusvedelikku treeningriiete puhul.

Treeningriided ei peaks minema kuivati. Tehnilised treeningriided sisaldavad tavaliselt materjale, mis hingavad, on veehülgavad, elastsed ja venivad. Need omadused muudavad need riided väga haavatavaks vale käitlemise suhtes, ja ei pea palju, et riskida treeningriiete funktsionaalsuse rikkumisega. Teisisõnu, kõrge tsentrifuugimine ja kuivati kasutamine võib kahjustada treeningriiete venimist. Seetõttu soovitame tungivalt mitte panna oma treeningriideid kuivati, vaid lasta neil riputada riidepuule või kuivatada pesu nööril. 

     

    Kuidas higiplekke eemaldada?

    Kas vajate abi, et eemaldada higiplekke oma treeningriietelt? 

    Siin on mõned plekieemaldajad, mida saate kasutada: 

    • Asetoon - See eemaldab rasva, laki ja plasti. Veenduge, et ärge kasutage seda atsetaadil ja triaatsetaadil ning pidage meeles, et see on väga tuleohtlik.
    • Äädikas viie-seitsme protsendi kontsentratsiooniga - See võib aidata higiplekke eemaldada
    • Sidrunhape - Võib kasutada rooste- ja pleegitusainedena, lahustage teelusikatäis sidrunhapet liitri vee kohta. 
    • Vesi - Lihtsaim, mida saate teha, on lihtsalt kasutada vett. Kui tegemist on mingi kehaga seotud plekiga, olgu selleks higi või munavalge, lahustub see külmas vees. Kui tegemist on rasvade plekkidega, mida soovite eemaldada, kasutage kuuma vett.

     

    Hapud treeningriided

    Kui treeningriided lõhnavad ikka veel hapuks, saate kasutada äädikat loputusvedelikuna, et eemaldada riietelt hapu lõhna. Samuti võite asetada lõhnavad riided ööks vette koos äädikaga ja seejärel pesta ese pesumasinas tavalise pesuvahendiga.

     

    Kuidas pesta treeninglegginse?

    Pead pesema treeninglegginsid maksimaalselt ühe päevase kasutuse järel. See vähendab bakterite kasvu ja eemaldab lõhna. Samuti saate langetada otsuse, tuginedes treeningule, mille olete läbinud. Kas oli intensiivne treening ja palju higistamist? Või lihtsalt tunni jalutuskäik? Kui olite treeningu ajal palju higistanud, on selge, et treeninglegginsid peaksid pesumasinas käima. Legginsid võivad tegelikult kõvaks muutuda, kui olete palju higistanud. Madala intensiivsusega treeningu puhul ja, kui te ei ole palju higistanud, saate ise teha otsuse, kas soovite nende pesemist või kasuta neid uuesti.

    Sellegipoolest võib isegi väike jalutuskäik põhjustada leggingside lõhnamist. Turul on palju häid pesuvahendeid ja soovitatakse kasutada midagi, mis on mõeldud spetsiaalselt treening- ja vabaaja riiete jaoks, mis eemaldab tõhusalt pahaaimulise lõhna leggingsidest.

    Oluline on meeles pidada, et treeningriideid ei tohiks segada teiste kangastega. See võib kahjustada sünteetilist kangast ja suurendada tõenäosust, et riietel kaotatakse oma tehnilised omadused, nagu näiteks meie Vortex 2 Tights, mis pakuvad kompressiooni ja suuremat elastaanitootet. Rohkem teavet meie leggingide kohta leiate siit.

    Kui vajate abi, et leida, millised leggings sobivad teile, võite vaadata meie ultimatviidiga leggingside kohta

     
    Samuti lugege: Parimad jooksulegginsid ja Parimad treeningleggingsid.

     

    Treeningleftkobleste hooldamise reeglid

    Kohe kokkuvõte, kuidas hooldada treeningriideid parimal viisil ja peseda neid õigesti:

    • Vältige kasutatud treeningriiete pikalt pesemat jäetuna
    • Pese riideid nii kiiresti kui võimalik pärast treeningut
    • Pese kõrgel temperatuuril, kui see on võimalik.
    • Ärge kasutage loputusainet
    • Vältige kuivati 
    • Kasutage sobivat pesuvahendit  
    Tilbake til bloggen