Ulike bilder av influencere

Mis on influencer?

Influencer mõisted on midagi, millega oleme tänapäeva digitaalses ühiskonnas hästi tuttavad, kuid mis see tegelikult tähendab olla “influencer”? Kas igaüks võib olla influencer? Millal loetakse kedagi influenceriks? Ja miks me oleme nii huvitatud kuulama influencereid? Just seda me käsitleme selles blogipostituses.

Selgeid suuniseid pole, et millal võib end influenceriks nimetada, kuid nagu sõna viitab, viitab see kellelegi, kellel on mõju, st “influence” teistele inimestele. Tänapäeval kasutatakse seda mõistet peamiselt nende kohta, kes mõjutavad läbi digitaalsed platvormid, olgu need Instagram, TikTok, Twitter, YouTube või midagi muud. Influenceere peetakse sageli valdkonna “ekspertideks” või kellekski, kellel on tugevad sidemed oma jälgijatega, mistõttu nad usaldavad influenceri soovitusi, näpunäiteid ja arvamusi.

Varem saime sageli näpunäiteid ja soovitusi sõpradelt ja perelt selle kohta, millised riided on ilusad, millised kingad on parimad, milline lennufirma on kõige usaldusväärsem. Nüüd kaldume tihti sotsiaalmeediasse, et näha, mida need, keda jälgime, usaldavad ja ehk ka imetlevad, seal soovitavad. Millist kaamerat kasutab su lemmikfotograaf Instagramis? Millist lennufirma eelistab su lemmikreisiblogija? Milliseid jooksutossusid kasutab su lemmikspordiüni? Need soovitused aitavad meil sageli vältida erinevate pakkumiste otsimist veebis ja külastada kümneid poode enne, kui otsustame, millist kaamerat, milliseid jooksujalatseid või millist lennufirma valida. See säästab tihti meie aega ja võib aidata avastada uusi brände, millest me muidu poleks teadnud.

Influenceriks olemine võib olla ka täiskohaga töö. Neil, kellel on eriti tugev mõju, võib olla head tasu toodete, teenuste või sõnumite jagamise eest oma jälgijatega. Selle eest maksmise viise on palju, kuid tavaliselt toimub see kas fikseeritud hinna eest postituse/video/loo kohta või affiliate linkide või sooduskoodide kasutamise teel, mis annab influencerile kindla summa raha iga müügi eest, kus seda koodi/linki on kasutatud. Meie Famme's tegutseme affiliate linkide/koodide kaudu makseviisina. Saate rohkem lugeda meie influenceritingimustest siit.

On olemas mitu kategooriat influenceere:

Nano Influencer: alla 1000 jälgija

Mikro Influencer: 1000-100 000 jälgijat

Makro Influencer: 100 000 - 1 000 000 jälgijat

Mega Influencer: 1 000 000+ jälgijat

Kõigil neist kategooriatest on oma eelised ja puudused. On tõenäoline, et sa, kes seda loed, kuulud kas nano või mikro influencerite segmenti. Mikro/nano influenceril on vähem jälgijaid kui kahes teises kategoorias, kuid need jälgijad on sageli usaldusväärsemad ja pühendunumad, mis on väga oluline komponent, kui soovid sotsiaalmeedias mõju avaldada.

Influencerid on üldiselt ettevõtetele, kellega nad teevad koostööd, väga väärtuslikud ressursid, kuna nad loovad pildid, tekstid ja videod reklaammaterjalide jaoks ning postitavad need reklaammaterjalid ainulaadsele platvormile, mille nad on ise loonud. See on teinud influencer turundusest väga populaarse turundusmeetodi nii suurte kui ka väikeste ettevõtete seas, ja seni on see trend ainult kasvanud.

 

Loe ka: Kuidas teha paremaid pilte Instagrami jaoks

Kuidas teha reels Instagramis

Tilbake til bloggen